Aq-va-kul och Tomatbröd
Har varit "i skolan" idag. Eller jaa rättare sagt på aq-va-kul och badat med skolan. Fick dyka tre meter och hämta upp en docka, lite livräddning och simma med kläder på. Klarade testen och jag ska få ett intyg på att jag har klarat det :) Efter det tog jag och Sandra en fika. Blev Chai Latte och en muffins. När jag satt på tåget påväg hem kände jag för att baka så när jag kom hem satte jag igång. Blev Tomatbröd. Ska göra mitt 4 bröd snart :D Blev faktiskt jävligt gott det brödet! Efter att jag har bakat klart ska jag packa lite och sen åka ner till Lina och Tias där Filip är och drar ner tapeter och vara lite social :) Sen ska jag med Filip hem och mysa :)
Imorgon blir det hem till mormor och morfar, ska ta med mig lite bröd och fika där :)
Idag ringde dem om min diskmaskin. Sa att dem skulle komma sätta in diskmaskinen. Jag blev överlycklig :D Men sen när jag hade badat så kolla jag mobilen och jag hade ett missat samtal och ett meddelande på röstsvaren. Det var dem som ringde i morse som hade ringt för att säga att diskmaskinen inte hade kommit utan det vara bara fraktsedlen som hade kommit och att han skulle återkomma. SUCK! Jag som blev så glad för att min diskmaskin äntligen skulle komma.. Men icke! aja..
Nä nu ska jag göra mitt sista bröd!
Här är receptet!
Tomatbröd
190 kcal per portion
Tillagning 40 min
Bör ej frysas
6 portioner
Ett bakpulverbröd som går snabbt att baka. Gott att servera som tillbehör till soppa eller sallad.
3 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
3 tsk bakpulver
25 g soltorkade tomater, blötlagda 10 min i hett vatten, sedan avrunna och hackade.
4 salladslökar, finhackade
2 dl lättmjölk
2 msk olivolja
nymald svartpeppar
1. Värm ugnen till 225C, varluftsugn till 200C
2. Blanda mjöl, salt och bakpulver med tomater och salladslök i matberedaren. Vrid några varv med pepparkvarnen över. Häll olja och mjölk och blanda ihop till en smidig deg.
3. Ta upp degen och tryck ut den direkt på bakplåtspapper på en plåt till en rund kaka, ca 2 cm tjock. Skär den i snibbar och pensla med mjölken. Grädda i mitten av ugnen tills kakan ha fin färg, 12-15 minuter. Låt svalna något. Bryt isär bitarna och servera dem gärna ljummna.
GOTT :D
Imorgon blir det hem till mormor och morfar, ska ta med mig lite bröd och fika där :)
Idag ringde dem om min diskmaskin. Sa att dem skulle komma sätta in diskmaskinen. Jag blev överlycklig :D Men sen när jag hade badat så kolla jag mobilen och jag hade ett missat samtal och ett meddelande på röstsvaren. Det var dem som ringde i morse som hade ringt för att säga att diskmaskinen inte hade kommit utan det vara bara fraktsedlen som hade kommit och att han skulle återkomma. SUCK! Jag som blev så glad för att min diskmaskin äntligen skulle komma.. Men icke! aja..
Nä nu ska jag göra mitt sista bröd!
Här är receptet!
Tomatbröd
190 kcal per portion
Tillagning 40 min
Bör ej frysas
6 portioner
Ett bakpulverbröd som går snabbt att baka. Gott att servera som tillbehör till soppa eller sallad.
3 3/4 dl vetemjöl
1 krm salt
3 tsk bakpulver
25 g soltorkade tomater, blötlagda 10 min i hett vatten, sedan avrunna och hackade.
4 salladslökar, finhackade
2 dl lättmjölk
2 msk olivolja
nymald svartpeppar
1. Värm ugnen till 225C, varluftsugn till 200C
2. Blanda mjöl, salt och bakpulver med tomater och salladslök i matberedaren. Vrid några varv med pepparkvarnen över. Häll olja och mjölk och blanda ihop till en smidig deg.
3. Ta upp degen och tryck ut den direkt på bakplåtspapper på en plåt till en rund kaka, ca 2 cm tjock. Skär den i snibbar och pensla med mjölken. Grädda i mitten av ugnen tills kakan ha fin färg, 12-15 minuter. Låt svalna något. Bryt isär bitarna och servera dem gärna ljummna.
GOTT :D
Ett öre för dina tankar
Trackback